O.M.F.P. 1615/2020 – INDICE PLĂȚI ANTICIPATE IMPOZIT PE PROFIT

Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1615 din 19 februarie 2020 privind indicele prețurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe profit anual (Monitorul Oficial nr. 169 din 2 martie 2020).

Precizări suplimentare:

  • Pentru anul fiscal 2020 indicele prețurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe profit anual este 103,1%.
  • Vă reamintim faptul că, potrivit legislației fiscale, plătitorii de impozit pe profit au posibilitatea de a aplica sistemul de declarare și plată a impozitului pe profit anual, cu plăți anticipate efectuate trimestrial, determinând plățile anticipate trimestriale în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele prețurilor de consum.
  • Plățile anticipate se declară și se plătesc până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata, cu excepția plății anticipate aferente trimestrului IV care se declară și se plătește până la data de 25 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *