Servicii publicitate Google Adwords si Facebook

Google si Facebook sunt firme inregistrate in Irlanda (UE), prin urmare serviciile primite de la cestea reprezinta achizitii intracomunitare de servicii.
Obligatia declararii si platii TVA-ului aferent se face in functie de statutul firmei care primeste serviciile.

A. Daca firma care primeste serviciile de pubicitate este inregistrata in scopuri de TVA in Romania, trebuie sa comunice (sa completeze in profil) codul propriu de TVA. Va primi o factura cu taxare inversa pe care are obligatia sa o declare atat in D300 cat si in D390.

B. Daca firma care primeste serviciile nu este inregistrata in scopuri de TVA, are obligatia sa solicite anterior primirii serviciilor, inregistrarea in scopuri de TVA doar pentru achizitii intracomunitare, prin depunerea formularului 091. Se va aloca un cod de TVA (diferit de codul fiscal obisnuit) valabil doar pentru tranzactiile intracomunitare. Astfel, in relatia cu furnizorii externi veti comunica acest cod de TVA si nu codul fiscal obisnuit. Firma trebuie sa declare operatiunile in D390 si D301 si sa achite TVA-ul aferent.

Un alt aspect care trebuie avut in vedere in ambele cazuri este impozitul pe venitul nerezidentilor. In cazul de fata, intre Romania si Irlanda (tara in care sunt inregistrati furnizorii) exista un acord de evitare a dublei impuneri. Pentru a nu aplica impozitul pe venitul nerezidentilor, trebuie sa solicitati furnizorilor un certificat de rezidenta fiscala.
Pentru a veni in sprijinul dvs. va punem la dispozitie certificatele de rezidenta fiscala pentru cei mai importanti furnizori:Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.