Vizualizare on-line a extrasului de cont de la Trezorerie

Pentru toate conturile de disponibil deschise pe numele operatorilor economici şi altor entităţi la unităţile trezoreriei statului se eliberează extrase de cont în format electronic (fişier PDF cu XML ataşat), semnate cu certificat digital emis de Ministerul Finanţelor Publice, cu certificat digital calificat sau cu sigiliu electronic, titular Ministerul Finanţelor Publice, după caz, fără perceperea de comisioane.
–        Instituţiile publice pot vizualiza şi descărca prin intermediul persoanelor înrolate în Sistemul naţional de raportare Forexebug extrasele de cont în format electronic ale tuturor conturilor deschise la unităţile trezoreriei statului (fişier PDF cu XML ataşat).
–        Operatorii economici şi alte entităţi care, potrivit legislaţiei în vigoare, au conturi deschise la unităţile trezoreriei statului pot vizualiza şi descărca extrasele conturilor, în format electronic, prin intermediul persoanelor care sunt înregistrate pe baza certificatului digital calificat ca utilizatori ai serviciilor «Spaţiul Privat Virtual» şi/sau «Depunere declaraţii on-line» existente pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.


–        Reprezentanţii legali ai operatorilor economici care nu sunt de acord cu accesul la vizualizarea şi descărcarea extraselor de cont în format electronic al persoanelor înregistrate pe baza certificatului digital calificat ca utilizatori ai serviciilor «Spaţiul Privat Virtual» şi/sau «Depunere declaraţii on-line» notifică în scris unitatea trezoreriei statului la care au deschis conturile referitor la faptul că nu optează pentru această modalitate de primire a extraselor de cont. Începând cu prima zi lucrătoare de la depunerea notificării, unităţile trezoreriei statului sistează punerea la dispoziţie a extraselor de cont în format electronic, acestora urmând a le fi puse la dispoziţie extrasele pe suport hârtie.
–        În măsura în care instituţiilor publice, operatorilor economici şi altor entităţi cărora li se eliberează extrase de cont în format electronic le sunt necesare extrase de cont pe suport hârtie, acestea vor adresa unităţii trezoreriei statului o cerere scrisă în acest sens, în care vor indica perioada şi conturile pentru care se solicită extrasele respective.

Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2425 din 26 iunie 2019 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobată cu modificări prin Legea nr. 201/2003, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.235/2003 (Monitorul Oficial nr. 548 din 3 iulie 2019)

Loading

12 Comments

   • Buna ziua! Care este calea din SPV unde putem vedea soldul contului de trezorerie sau extras? Tot caut in aplicatie si nu il gasesc 🙁

    • Dupa ce va autentificati in SPV, in meniul de sus, unde scrie Mesaje, Solicitari, … mai departe, pe acelasi rand este buton pe care scrie Extrase de cont.

     • Desi am finalizat procesul de creare a unui cont de Trezorerie (in SPV), in meniul care mi-l afiseaza mie exista numai partial dintre optiunile expuse in foto de mai sus, anume: “Mesaje”, “Solicitari”, “Plati creante”, “Programari online”, “Buletin fiscal” si “Arhiva declaratii”. Nici vorba de “Extrase de cont” si alte cateva din poza.

     • Aveti cumva cont de SPV , facut ca si persoana fizica si va autentificati cu user name si parola ? Daca da, de aceea apare diferit meniu la dvs. Meniul ca in poza de pe site, apare doar in cazul conturilor facut pe societate pe baza de certificat electronic.
      Extrasele pentru conturile facute ca si persoana fizica, pe baza de user name si parola, apar in meniul Mesaje doar pentru zilele in care sunt tranzactii. Am actualizat articolul si am pus o poza si cu meniul care apare in acest caz.

     • Buna ziua, pe pagina mea de SPV nu am acel buton pentru extrasul de cont. Asta inseamna ca am acces limitat sau ceva de genul?

 • de ce nu pot vedea si descarca extrase de trezorerie din cont spv ptr o societate pana acum le ridicam de la trezorerie .

 • Buna ziua.
  Am un cont SPV ca persoana fizica. As putea vedea soldul contului deschis pentru fiul meu in cadrul programului guvernamental “gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar” ? Daca da, cum ?
  Multumesc

 • BUNA ZIUA,
  STIU CA EXTRASELE DE CONT NU SE VAD IN SPV DUPA 30 DE ZILE DACA NU SUNT INREGISTRARI… CUM AS PUTEA SA DAV SI EU SOLDUL? NU AU MAI EXISTAT DE MAI BINE DE 6 LUNI INREGISTARRI SAU MODIFICARI LA CONTUL DE TREZORERIE SI ATUNCI LA SPV NU IMI ARATA NIMIC LA EXTRASE.
  MA AJUTATI VA ROG FRUMOS?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *