OUG 67/2019 – MODIFICARE APLICARE FACILITĂȚI FISCALE

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 67 din 19 septembrie 2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK – S.A., precum şi a Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale (Monitorul Oficial nr. 784 din 26 septembrie 2019).

✔        A fost prelungit cu o lună termenul limită până la care contribuabilii persoane juridice cu datorii istorice mai mari de un milion lei pot notifica organul fiscal cu privire la intenția de a beneficia de restructurarea obligațiilor fiscale în conformitate cu prevederile capitolului I din O.G. nr. 6/2019. Astfel, noul termen este 31 octombrie 2019 (inițial era 30 septembrie 2019).
✔        Pentru obligaţiile bugetare care fac obiectul restructurării nu începe sau se suspendă, după caz, procedura de executare silită de la data depunerii notificării (inițial era de la data depunerii cererii de restructurare).
✔        Accesoriile aferente unor obligaţii bugetare principale reprezentând ajutor de stat de recuperat sau fonduri ce se cuvin bugetului Uniunii Europene nu se amână la plată şi nu se anulează, dacă instituţia sau autoritatea publică care a transmis organului fiscal titlul executoriu în vederea recuperării trebuie să vireze la bugetul Uniunii Europene, conform legii, respectivele accesorii.

 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *