OUG 31/2019 – Acordare de facilități fiscale și TVA redus pentru produse BIO

Pentru sumele de plată stabilite prin deciziile de regularizare CASS aferente perioadei 2014-2017, emise și comunicare de ANAF între data de 15 martie 2019 și data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, termenul de plată este de 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe. Dacă sumele se achită în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare se acordă o bonificație de 10%.
–        Pentru sumele de plată stabilite prin deciziile de regularizare CASS aferente perioadei 2014-2017, emise și comunicare de ANAF după data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, termenul de plată este de 120 de zile de la data comunicării deciziilor. Dacă sumele se achită în termen de 60 de zile de la data comunicării se acordă o bonificație de 10%.
–        Se anulează CASS stabilită prin decizie de către ANAF în cazul persoanelor fizice pentru care baza de calcul a CASS a fost întregită la nivelul salariului de bază minim brut pe țară.
–        Pentru aplicarea prevederilor de mai sus se va emite un ordin al ministrului finanțelor publice.
–        Începând cu data de 1 iunie 2019 se diminuează cota de TVA aplicabilă livrării alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii, aceasta devenind 5% (anterior, cota era de 9%).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *