OUG 104/2018 – CONTUL DE ECONOMII „JUNIOR CENTENAR”

–        Învederea stimulării economisirii în favoarea copiilor şi pentru asigurarea unui surplus financiar pentru copii la vârsta de 18 ani a fost aprobat programul guvernamental „gROwth – Contul individual de economii JuniorCentenar„.
–        Pentru fiecare copil se va deschide automat, la unităţile Trezoreriei Statului,un cont individual de economii Junior Centenar.
–        Începând cu anul 2019, titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minimum 1.200 lei.
–        Dreptul la prima de stat se constituie la finele anului calendaristic de economisire în care s-au efectuat depunerile, mai puţin pentru anul în care titularul împlineşte vârsta de 18 ani. Prima de stat se plăteşte în contul individual de economii Junior Centenar, la scadenţa depozitului, cumulat pentru toţi anii.
–        Sumele depuse sunt purtătoare de dobândă – 3% pe an. Dobânda se calculează şi se plăteşte, la scadenţa depozitului, când titularul contului împlineşte vârsta de 18 ani,
–        Veniturile sub formă de dobânzi şi prima de stat înregistrate în acest cont nu sunt impozabile.
–        Sumele existente în contul individual de economii Junior Centenar nu pot fi retrase până la împlinirea de către titular a vârstei de 18 ani, cu excepţia situaţiilor excepţionale (boli grave ale titularului sau deces).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *