OMF 5308/2023 – TRECERE SERVICII IT ÎN SISTEM REAL

  • Potrivit reglementărilor în vigoare, în cazul persoanelor fizice care desfășoară activitatea de servicii executate în domeniul informaticii, altele decât cele care generează drepturi de autor, prevăzute la codurile CAEN 6202 – Activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei, 6203 – Activităţi de management (gestiune şi exploatare) al mijloacelor de calcul, venitul net anual se determină pe baza NORMELOR anuale de venit și nu există obligația de a conduce evidența contabilă. Aceste activități sunt prevăzute la poziția 120 din Nomenclatorul activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activităţi desfăşurate de contribuabilii care realizează venituri din activităţi de producţie, comerţ, prestări de servicii, aprobat prin Ordinul ministrului finanțelor nr. 925/2017.
  • Prin prezentul ordin se are în vedere restrângerea aplicării regimului fiscal avantajos pentru activitatea de creare de programe pentru calculator în cazul veniturilor determinate în baza normelor anuale de venit, prin eliminarea poziției 120 din Nomenclatorul activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit.
  • Drept consecință, în cazul desfășurării acestei activități sub forma unei activități independente, venitul net anual se va determina pe baza datelor din contabilitate (sistemul real de impunere).
  • Prevederile prezentului ordin se aplică începând cu veniturile aferente anului 2024.

DESCARCA PDF

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *