Formular 086 – Split TVA

In MOf nr 106 din 2 februarie 2018 a fost publicat OPANAF 223/2018 pentru aprobarea Formularului 086 “Notificare privind aplicarea/renunțarea la aplicarea mecanismului de plată defalcată a TVA”.

Astfel, entitatile care doresc sa opteze pentru SPLIT TVA, precum si cei care intra in insolventa dupa data de 1 ianuarie 2018 vo depune acest formular la organul fiscal de care apartin, pentru inscrierea in Registrul entitatilor care aplica Split TVA.

Nu uitati ca in cazul celor care intra in insolventa, Formularul 086 se depune la organul fiscal până la data de 1 a lunii următoare celei în care persoana impozabilă a intrat sub incidenţa Legii 85/2014.

De asemenea, prin acest formular se poate iesi din mecanismul platii defalcate a TVA.
Entitatile care au optat pentru Split TVA pot renunta la aplicarea lui la sfarsitul anului fiscal, dar nu mai devreme de 1 an de la data la care au fost inscrisi in Registru prin depunerea Formularului 086. Radierea se va face de catre organul fiscal in maximum 5 zile LUCRATOARE de la depunerea notificarii.
Entitatile care au avut obligatii restante de TVA la 31.12.2017 sau dupa 01.01.2018 pot renunta la sistem dupa minimum 6 luni de la data la care nu se mai afla in acea situatie, prin depunerea Formularului 086. Si in acest caz, radierea se va face de catre organul fiscal in maximum 5 zile LUCRATOARE de la depunerea notificarii.
Entitatile aflate sub incidența Legii insolventei pot renunta la acest mecanism dupa iesirea de sub incidenta Legii 85/2014, prin depunerea Formularului 086, daca nu au restante cu privire la TVA peste plafoanele prezentate anterior. Radierea se va face de catre organul fiscal in maximum 5 zile LUCRATOARE de la depunerea notificarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *